Inetum-Realdolmen n.v.

Inetum-Realdolmen n.v.

Systeem: RAW&M

Bedrijfs informatie

Inetum-Realdolmen n.v.

Positive digital flow

Inetum-Realdolmen, onderdeel van de internationale Inetum Group, begeleidt met ongeveer 1.950 gespecialiseerde professionals in België, en 27.000 collega's wereldwijd, meer dan 800 klanten door dit post-digitale transformatie tijdperk. Onze ambitie is om de vertrouwde technologie-expert en voorkeurs businesspartner bij uitstek te zijn die organisaties helpt om het beste te halen uit hun Positive Digital Flow. Wij begeleiden onze klanten wereldwijd en lokaal, met digitale technologie en innovatie als kern van onze toegevoegde waarde.

Visie

In de lokale markten en domeinen waarin we actief zijn, willen we de referentie zijn inzake geïntegreerde oplossingen die de gehele ICT-levenscyclus ondersteunen.

  • Referentie: de preferentiële en betrouwbare keuze voor klanten, partners en werknemers
  • Lokaal: nabijheid tot onze klanten in de Benelux
  • Geïntegreerde oplossingen: volledige ICT-aanbod dat de hele levenscyclus bestrijkt, inclusief infrastructuur, toepassingen en communicatie
  • Gehele ICT-levenscyclus: het ondersteunen van alle plan-build-run (design-deploy-maintain) activiteiten

Missie

“Positive digital flow”

Product informatie

RAW&M 2022-01

Vragenlijst Versie 2023: Gevalideerd 

RAW&M

Real Applied Wholesale & Manufacturing (RAW&M) is een geïntegreerd informatie-systeem waarbij ERP en WMS naadloos worden gecombineerd met uitgebreide functies voor financieel beheer, business intelligence, e-commerce, document-management en CRM. Het is een totaaloplossing met toegepaste functionaliteit voor groothandels- en productiebedrijven uit het middensegment. De branchegerichte aanpak en nauwe samenwerking met brancheorganisaties staan garant voor een doelgerichte automatisering, een hoog serviceniveau en zeer gerichte oplossingen voor de doelmarkt. Zo werd de software gaandeweg aangevuld met sectorspecifieke functionaliteit voor elektro en doe-het-zelf, food, sanitair, verpakkingen, huishoud-artikelen, bouwmaterialen en technische/che-mische materialen. RAW&M richt zich voornamelijk op het middelgrote bedrijf waarbij het aantal administratieve gebruikers tussen 20 en 70 gebruikers ligt. Deze focus is geenszins een beperking voor onze applicatie die onder haar klantreferenties evenzeer ondernemingen telt met 350 gebruikers en operaties in verschillende sites.

Product ownership

Een belangrijk voordeel hierbij is dat Realdolmen niet alleen implementator maar ook Product Owner van Real Applied Wholesale & Manufacturing is. In deze rol kan veel sneller op de vragen en wensen van klanten worden ingegaan en wordt steeds voeling gehouden met de markt, de software en de implementatie ervan. Real Applied Wholesale & Manufacturing beschikt over een bewezen track-record en is succesvol geïmplementeerd in diverse landen waar-onder België, Nederland en Frankrijk.

Enkele referenties zijn Eltra, Paardekooper, Vanderwindt, Claes Distribution/Machines, Flamingo Pet Products en Oxfam wereldwinkels.

Functionaliteit uitgelicht

Real Applied Wholesale & Manufacturing besteedt speciale aandacht aan de complexe prijs- en promotiestructuren en de moeilijke, variabele logistieke processen, waarmee vele handels- en distributiebedrijven te maken hebben. De uitgebreide mogelijkheden op het vlak van kostenbeheersing en de uitvoerige klanteigenschappen die tevens een degelijk relatiemanagement mogelijk maken, worden geprezen door de klanten. Het pakket werd uitgerust met een doorgedreven (mobiele) WMS-module en kan naadloos uitgebreid worden met spraaktechnologie. Zo beschikt Real Applied Wholesale & Manufacturing over een stemgestuurde picking, waardoor enorme voordelen op het gebied van nauwkeurigheid, productiviteit, veiligheid en comfort worden gerealiseerd. Het pakket heeft tevens een geïntegreerde productie-module waarmee flexibele productie-processen en capaciteitsplanningen kunnen worden opgezet.

Modulaire structuur

De open modulaire opbouw van RAW&M maakt dat de suite gemakkelijk op maat van uw organisatie kan geconfigureerd worden, waardoor de oplossing perfect kan groeien met de ontwikkeling en de behoefte van uw bedrijf. Maatwerkuitbreidingen behoren steeds tot de mogelijkheid.

Multicompany & Multicurrency

De belangrijkste geografische markten voor RAW&M zijn België en de omringende landen. Tussen deze landen onderling bestaan er wel wat bedrijfskundige verschillen. Zo verschillen de definities van een klein en middelgroot bedrijf heel erg tussen de kleinere landen zoals België, Nederland en Luxemburg en de grote landen als Frankrijk en Duitsland. De grootte van het bedrijf maakt dat het ook anders georganiseerd is. Bedrijven bestaan daarom dikwijls uit meerdere juridische (en operationele) autonome entiteiten.

RAW&M geeft vanuit de basis een antwoord op deze problematiek. Enerzijds is de toepassing een multicompany-toepassing, waarbij de database zo georganiseerd is dat verschillende bedrijven (eventueel via één account) kunnen beheerd worden. Anderzijds is er het concept van de verkoopsorga-nisatie, waarbij er binnen éénzelfde juridische entiteit kan gewerkt worden met aparte operationele entiteiten. Omgekeerd kan het systeem ook om met het concept van Single-Logistics – Multi-Finance. In dit laatste geval bepalen het product en de logistieke transactie wie aan wie de goederen doorbelast. In elk dossier kan de  boekhouding gevoerd worden in twee munten. Alle transacties kunnen omgerekend worden aan een dagkoers voor munten buiten de Eurozone.

Wanneer een organisatie multicompany wordt opgezet, moet ook worden bepaald welke gegevens gedeeld worden met andere organisaties en welke niet. Meestal wordt dit georganiseerd in gegevensgroepen, maar voor RAW&M kan dit tot op tabelniveau verschillen. Wanneer er sprake is van verkoopsorganisaties worden de gegevens automatisch gefilterd op deze organisatie, maar de gegevens van de andere organisaties kunnen eveneens worden geraadpleegd door deze filter op te heffen.

Multisite

Een degelijk ERP-pakket met een functioneel rijk WMS dient mogelijkheden te hebben om te werken met meerdere sites en meerdere magazijnen. RAW&M voorziet in een structuur per site waarbij er sprake is van een hoofdmagazijn en eventueel verschillende deelmagazijnen, maar het systeem kan ook zodanig opgezet worden dat er ook met een enkelvoudige magazijnstructuur kan gewerkt worden. Voor ieder magazijn kunnen één of meerdere functies, zoals verzendings-magazijn of receptiemagazijn, en een of meerdere activiteiten, zoals bulkmagazijn of pickingmagazijn, vastgelegd worden. Per magazijn kunt u bovendien een locatiestrategie en –structuur definiëren.

Speciale magazijntypes

Goederen hoeven niet altijd in “reguliere” magazijnen te liggen, maar kunnen ook bij de klant of leverancier liggen of in een magazijn dat de logistiek als een dienst verzorgt (extern magazijn). We kunnen de magazijnen typeren als consignatiemagazijn klant of leverancier of als douane entrepot. In de voorraadgegevens van het artikel worden het leveranciers- en/of klantnummer dan opgeslagen als een bijkomende dimensie.

Logistieke dienstverlening / Fulfilment

Wanneer er goederen van klanten en/of leveranciers in de eigen magazijnen worden opgeslagen zonder dat u daar eigenaar van bent, geeft u aan dat voor dit magazijn de goederen eigendom zijn van iemand anders. U kunt ook logistieke diensten of fulfil-mentdiensten verzorgen voor andere bedrijven in een 3PL-configuratie (3rd party logistics). Hierbij factureert u de diensten aan uw klanten per activiteit, per volume, colli, … In een fulfilmentset-up zijn de klanten eigenlijk de handelspartners en kunnen er bijkomend B2C-diensten ingevuld worden, zoals leveringen aan consumenten, facturatie van de goederen en zelfs de financiële opvolging.


Systeem focus:

Groothandel, ook met lichte productie en service


Product screenshots

Contact

Sales
00 32 2 801 55 55
www.realdolmen.com/nl
Giorgio Bernabei
Giorgio.Bernabei@realdolmen.com

Copyright IPL