IFS Benelux bv

IFS Benelux bv

Systeem: IFS Cloud

Bedrijfs informatie

IFS Benelux bv

IFS is wereldwijd een erkend leider in het leveren van enterprise-software op het gebied van Enterprise Resource Planning (ERP), Enterprise Asset Management (EAM) en Enterprise Service Management (ESM). IFS brengt zijn klanten in specifieke sectoren dichter bij hun business en helpt hen slagvaardiger te maken om optimaal in te kunnen spelen op veranderingen. IFS werd in 1983 opgericht in het Zweedse Linköping, heeft wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers en ondersteunt meer dan 10.000 klanten wereldwijd vanuit een netwerk dat bestaat uit lokale vestigingen en een groeiend ecosysteem van partners. IFS is sinds 2015 weer een private onderneming nadat het door het Zweedse EQT werd overgenomen en van de beurs werd gehaald.

IFS Benelux is een lokale vestiging van IFS, opgericht in 1998 met ruim 70 medewerkers en is voornamelijk gericht op ERP-oplossingen aan ondernemingen die actief zijn in Engineering, Construction & Infrastructure (ECI), Manufacturing, Services, Energy & Utilities en Aerospace & Defence. IFS Benelux wil dicht bij de klant de bedrijfsprocessen optimaliseren om zo te komen tot eenvoudige, vooruitstrevende oplossingen. Dit doet IFS Benelux middels een combinatie van een moderne technologie, een moderne implementatie methodologie en een groep aan ervaren consultants met marktkennis. Op deze manier combineert IFS Benelux de wereldtop in technologie met individuele aandacht. Binnen Nederland opereert vanuit Eindhoven en Utrecht. Bekende klanten zijn SPIE, SBM Offshore, Royal IHC, Lely, D.O.R.C., Teleplan, Damen Shipyards,  Allinq, Hosokawa Micron, Thetford, Aalberts Industries en Schoeller Allibert.

Product informatie

IFS Cloud 22R1

Vragenlijst Versie 2023: Gevalideerd

IFS Cloud is een industrie specifieke ERP totaaloplossing., dat beschikt over alle functionaliteit die nodig is om bedrijven efficiënt en effectief in hun operationele bedrijfsvoeringen te ondersteunen. Of het nu gaat om verschillende types van productie, planning, strategisch / operationeel HRM, CRM, business intelligence, projecten of service & asset management, IFS heeft al deze componenten in één pakket zitten, dat zelfstandig ontwikkeld, geïmplementeerd en ondersteund wordt.

IFS Cloud is met name geschikt voor complexe productieomgevingen, project gestuurde organisaties en service- en maintenanceorganisaties. De standaard ERP-functionaliteit is eenvoudig uit te breiden met functionaliteit voor document management, projectmanagement, asset management, servicemanagement, quality control en management, customer relationship management en meer. En dit alles binnen een zeer flexibele applicatiearchitectuur. Op deze manier kan de applicatie eenvoudig uitgebreid worden met nieuwe, essentiële functionaliteit wanneer veranderende situaties hierom vragen. Zakelijke onderbrekingen worden hierdoor tot een minimum beperkt en als veranderingen zich aandienen, kan IFS Cloud gewoon mee veranderen.

IFS Cloud

De nieuwe versie van IFS Cloud werd in 2020 gelanceerd en biedt klanten optimale flexibiliteit door innovaties op het gebied van gebruikerservaring, nieuwe functionaliteit, verder verbeterde configureerbaarheid en een nieuwe user interface.

 

  • IFS Aurena is de benaming voor de geheel gemoderniseerde user interface van IFS Cloud. Middels HTML5-technologie is de gehele ERP-oplossing te benaderen via moderne internetbrowsers, waardoor de applicatie flexibeler en toegankelijker is geworden. Daarnaast is de applicatie hierdoor responsief geworden, waardoor gebruikers IFS Cloud kunnen gebruiken ongeacht of ze de applicatie openen via laptop, tablet of smartphone.
  • IFS Lobby biedt een duidelijk, op maat te maken overview van de bedrijfsvoering of een specifieke situatie, gerelateerd aan een rol of proces. IFS Lobby is volledig aan te passen en biedt praktische en bruikbare informatie voor iedere unieke gebruiker. Deze gebruikersinterface maakt IFS Cloud sneller en gebruiksvriendelijker, en brengt de gebruiker dichter bij de bedrijfsvoering, ongeacht het device – pc, tablet of smartphone – dat men gebruikt.
  • Voor bedrijven die actief zijn volgens een ETO-filosofie is er binnen IFS Cloud een verbeterde module geïntroduceerd voor Project Management, te weten Project Deliverables. Hiermee kunnen complexe projecten van design, tot realisatie, tot installatie en onderhoud aangestuurd worden binnen één applicatie.
  • Integratie met software van derde partijen is aanzienlijk gemoderniseerd in IFS Cloud – De gehele applicatie kan nu middels RESTful API’s worden benaderd waarmee er makkelijk informatie kan worden uitgewisseld.
  • Versnel innovatie, automatisering en inzicht om waarde te creëren. Innovaties zoals IoT en digital Twin, zijn klaar voor gebruik. Automatiseer en optimaliseer prestaties met mogelijkheden voor machine learning (ML) en AI in gebruikssituaties in de hele sector. Ondersteun de besluitvorming met gegevensvisualisatie, -rapportage en -analyse.
  • Modernisering is leidend geweest tijdens de ontwikkeling van IFS Cloud, met als resultaat de nieuwe Aurena user interface. Het doel voor IFS is altijd geweest om de applicatie zo intuïtief en effectief mogelijk te laten zijn, en middels de responsieve, browser-based user interface zet IFS een grote stap vooruit. Deze nieuwe user interface is daarnaast ook de basis geweest voor de B2B Portals die IFS Cloud biedt, waardoor ook derde partijen (klanten, leveranciers, onderaannemers en dienstverleners) sneller en efficiënter kunnen communiceren met de onderneming.

Naast de modernisering van de nieuwe user interface heeft IFS Cloud ook een aantal grote nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd, waaronder Business Planning voor financiële planning op bedrijfs- of geconsolideerd niveau en is IFS als een van de eerste ERP-leveranciers wereldwijd gecertificeerd voor Demand Driven MRP, waarmee strategische voorraadplanning wordt ondersteund.


Systeem focus:

Maakindustrie: IFS ondersteunt o.a. de volgende productievormen: Discrete productie, Engineer-to-Order, Configure-to-Order, Make-to-Order, Make-to-Forecast en Mixed mode productie 

Engineering, Constructie & Infrastructuur: Beheer complexe projects, asset lifecycles en operationele contracten.

Service Organisaties: IFS heeft een uitgebreid end-to-end service management software product.


Product screenshots

Contact

Sales
00 31 40 292 32 92
https://www.ifs.com/nl/
Joeri Wouters
joeri.wouters@ifs.com

Copyright IPL