CrescentOne

CrescentOne

Systeem: GLOVIA G2

Bedrijfs informatie

CrescentOne

CrescentOne is de toonaangevende leverancier van ERP-oplossingen voor de discrete maakindustrie. De ERP-oplossing GLOVIA G2 biedt complete functionaliteiten voor onder meer de Hightech industrie, Machine- & Apparatenbouw, Industriële Producten & Projecten, Automotive, Electronics en Luchtvaart & Defensie.

 

Binnen GLOVIA G2 zijn complete sectorspecifieke oplossingen beschikbaar. Voorbeelden zijn onder andere, Engineering Change functionaliteit, een Product Configurator, Field Service ondersteuning, Quality Assurance, CAD- en PDM-integratie en Shop Floor Planning en Dispatch.

 

Met de uitgebreide functionaliteiten kunnen bedrijven in de maakindustrie de volledige levenscycli van hun producten beheren, van ontwerp, productie en levering tot en met installatie, onderhoud en ondersteuning.

 

Over CrescentOne:

•         Hoofdkantoor wereldwijd: Los Angeles, VS.

•         Hoofdkantoor EMEA: Eindhoven, Nederland.

•         Doelgroep: MKB/KMO-ondernemingen in de discrete maakindustrie.

•         Oplossing: On-premise ERP

•         Implementaties: wereldwijd circa 1.000 (Europa circa 180, Benelux circa 75).

•         Actief deelnemer in innovatieve ecosystemen, zoals Industry 4.0, Brainport Industry Campus, Fabriek van de toekomst in Eindhoven en PXL Smart Factory in Diepenbeek.

Een voorbeeld hier is de Fabriek van de Toekomst (https://www.brainportindustriescampus.com/nl/innoveren/fabriek-van-de-toekomst) , een initiatief met oa de BOM, Tu/E, TNO en anderen. 

Een ander voorbeeld is het Fieldlab The Smart Connected Supplier Network (SCSN; https://www.brainportindustries.com/nl/innovatieprogramma/fieldlab-the-smart-connected-supplier-network)   dit is een initiatief van de topsector HTSM, Brainport Industries, Softwareleveranciers zoals CrescentOne, en TNO om de high-tech maakindustrie te ondersteunen bij het digitaliseren van de keten.

Glovia G2 wordt door grote internationale producenten,waaronder bedrijven als Dell Computer, Caterpillar, Calsonic gebruikt als ERP oplossing.

In Europa is de focus meer op de middelgrote bedrijven, in de Benelux hebben we ongeveer 60 klanten, zoals de Frencken Group, PM Group, Universal Electronics, Saval Systems, MarFlex , KMWE , Terberg Automotive, Fremach, Nexans, etc.

CrescentOne is een lokale / wereldwijde partner die flexibiliteit biedt in aanpak en opzet van ERP-implementaties. Dit houdt in dat ondernemingen ook na eventuele strategische wijzigingen of toekomstige ontwikkelingen volledig gebruik kunnen blijven maken van Glovia G2. Bedrijven die kiezen voor Glovia G2, halen meteen ook de ervaring en know how van tientallen multinationals, gespecialiseerde informatici en logistiek deskundigen in huis. Onze klanten profiteren dus rechtstreeks mee van de unieke inzichten in de discrete industrie 4.0 die worden gebruikt bij de verdere ontwikkeling van CrescentOne’s ERP systeem.

 

Geschiedenis

Op 16 september 2021 hebben Fujitsu en FOG Software Group (FOG) aangekondigd een strategische overeenkomst te hebben aangegaan, waarbij FOG “CrescentOne Inc.” (FGI) met hoofdkantoor in El Segundo, VS en satellietkantoren in Nederland, Verenigd Koninkrijk en Thailand heeft overgenomen met ingang van 8 september 2021. FOG Software Group is een onafhankelijke operationele groep van Constellation Software Inc., (“CSI”) die is genoteerd aan de Toronto Stock Exchange [TSX:CSU].

 Deze overname is zowel voor onze klanten en prospecten van FGI een belangrijke stap vooruit. Met name door de synergie die ontstaat in deze overname, ontstaan er enorm veel kansen om het huidige aanbod van FGI-oplossingen uit te breiden en het portfolio aan te vullen met veel geavanceerde technologieën die zich richten op slimme productie. Een en ander als onderdeel van de groeiende portfolio van softwareoplossingen van de FOG Smart Manufacturing Group van softwarebedrijven.

 

FGI wordt een onafhankelijke business unit binnen FOG's portfolio van Smart Manufacturing-softwarebedrijven en alle teams, software en services blijven intact.  Alleen de naamgeving die eigendom is van Fujitsu Limited, is aangepast van Fujitsu Glovia naar CrescentOne. 

Met name door de synergie die ontstaat in deze overname, ontstaan er enorm veel kansen om het huidige aanbod van CrescentOne-oplossingen uit te breiden en het portfolio aan te vullen met veel geavanceerde technologieën die zich richten op slimme productie. Een en ander als onderdeel van de groeiende portfolio van softwareoplossingen van de FOG Smart Manufacturing Group van softwarebedrijven.

CrescentOne is met ruim 50 jaar ervaring in de discrete industrie uniek onder alle ERP-leveranciers.

Oorspronkelijk werd onze oplossing ontworpen door Xerox voor het automatiseren van productiebedrijven. De Extended ERP-oplossing Glovia G2 is het enige pakket dat specifiek dóór fabrikanten vóór fabrikanten is ontwikkeld. Met Glovia G2 beschikt CrescentOne over een toonaangevende oplossing voor de discrete industrie. Glovia's nieuwe generatie G2, is met de nieuwste release GLOVIA G2v4.0 een solide basis voor de toekomst voor elke onderneming met discrete productie in de Hightech industrie, Machine- & Apparatenbouw, Industriële Producten & Projecten, Automotive, Electronics en Luchtvaart & Defensie. 

 

Product informatie

GLOVIA G2 v4.0

Vragenlijst Versie 2023: Gevalideerd

User experience

CrescentOne’s GLOVIA G2 is een ERP-oplossing met een unieke User Experience, die de basis vormt voor een “Information driven” oplossing. De User Experience wordt gerealiseerd binnen een volledig door de gebruiker te configureren omgeving: zowel het centrale “User Portal” als ook de verschillende schermen kunnen volledig door de gebruiker geconfigureerd worden. 

Doelgroep

De oplossingen die CrescentOne aanbiedt zijn geschikt voor middelgrote bedrijven in de discrete industrie. Hier onderscheiden we o.a. de volgende doelmarkten: Hightech industrie, Kapitaalgoederen (Machine- & Apparatenbouw), Industriële Producten & Projecten, Automotive, Electronics en Luchtvaart & Defensie. Door onze bewezen expertise in de discrete industrie zijn we in staat om goed passende standaardoplossingen te bieden met een relatief korte implementatietijd (zie implementatie filosofie). Verder zijn de systemen geschikt voor bedrijven met alle voorkomende productie-concepten (MTS, MOO, MTO, ATO, CTO, ETO) en projectbedrijven. Ook een mix van deze concepten kan Glovia G2 moeiteloos aan. GLOVIA G2 ondersteunt producenten bij de invoering van Lean Manufacturing met Lean functionaliteit zoals bijvoorbeeld Kanban, Seiban en Vendor Managed Inventory. Daarnaast biedt Glovia G2 meerdere werkwijzen aan, waardoor het systeem goed aansluit bij elke productieomgeving. Binnen een multi-site onderneming kunnen grote voordelen behaald worden door het stroomlijnen en de integratie van bedrijfsonderdelen. De GLOVIA G2 oplossing ondersteunt multi-valuta en multi-site inplementaties binnen één en dezelfde omgeving. Onderlinge toeleveringen, multi-site planningen en de volledige financiële afhandeling kunnen automatisch worden uitgevoerd. 


Systeem focus:

Discrete productie in de Hightech industrie, Machine- & Apparatenbouw, Industriële Producten & Projecten, Automotive, Electronics en Luchtvaart & Defensie. 


Product screenshots

Contact

BIC 1, 5657 BX Eindhoven
00 31 40 265 53 55
www.crescentone.nl
Erwin Luijten
eluijten@glovia.com

Copyright IPL