Fujitsu glovia BV

Fujitsu glovia BV

Systeem: GLOVIA G2

Bedrijfs informatie

Fujitsu glovia BV

Fujitsu Glovia is een toonaangevendeleverancier van ERP-oplossingen voor de discrete high tech en automotive industrie, waarvoor zeer complete sector-specifieke oplossingen worden aangeboden.

De ERP oplossing Glovia G2 bevat branche-oplossingen voor automotive, machine- & apparaten-bouw (capital equipment), elektronica & elektrotechniek, toeleveranciers en industriële producten & -projecten. Dankzij de uitgebreide functionaliteit kunnen fabrikanten de complete levenscycli van hun producten beheren – van ontwerp, productie en levering tot installatie, service en ondersteuning.

Fujitsu Glovia is onderdeel van Fujitsu, een wereldspeler met 150.000 medewerkers. Door de sterke focus van Fujitsu op manufacturing, bieden we nu een Industry 4.0 platform aan waar zeer geavanceerde IT manufacturing oplossingen deel vanuit maken. Te denken valt aan oplossingen voor Robotic Process Automation (RPA), Augmented Reality, Virtual Reality, Digital Annealer (Quantum technology geïnspireerde computer oplossingen) voor productielijn optimalisatie en Colmina voor realtime collectie en weergave van de shopfloor data.

Fujitsu Glovia loopt voorop als het gaat om de betrokkenheid bij Industry 4.0 (I4.0) initiatieven, door bijvoorbeeld een actieve rol te hebben in talrijke I4.0 ontwikkelingen met het BIC (Brainport Industrie Campus) waar we zijn gehuisvest.

Een voorbeeld hier is de Fabriek van de Toekomst (https://www.brainportindustriescampus.com/nl/innoveren/fabriek-van-de-toekomst) , een initiatief met oa de BOM, Tu/E, TNO en anderen of het  SNCS, 

Een ander voorbeeld is het Fieldlab The Smart Connected Supplier Network (SCSN; https://www.brainportindustries.com/nl/innovatieprogramma/fieldlab-the-smart-connected-supplier-network)   dit is een initiatief van de topsector HTSM, Brainport Industries, Softwareleveranciers zoals Fujitsu Glovia en TNO om de high-tech maakindustrie te ondersteunen bij het digitaliseren van de keten.

Glovia G2 wordt door grote internationale producenten,waaronder bedrijven als Dell Computer, Caterpillar, Calsonic gebruikt als ERP oplossing.

In Europa is de focus meer op de middelgrote bedrijven, in de Benelux hebben we ongeveer 60 klanten, zoals de Frencken Group, PM Group, Universal Electronics, Saval Systems, MarFlex , KMWE , Terberg Automotive, Fremach, Nexans, etc.

Fujitsu Glovia is een lokale / wereldwijde partner die flexibiliteit biedt in aanpak en opzet van ERP-implementaties. Dit houdt in dat ondernemingen ook na eventuele strategische wijzigingen of toekomstige ontwikkelingen volledig gebruik kunnen blijven maken van Glovia G2. Bedrijven die kiezen voor Glovia G2, halen meteen ook de ervaring en know how van tientallen multinationals, gespecialiseerde informatici en logistiek deskundigen in huis. Onze klanten profiteren dus rechtstreeks mee van de unieke inzichten in de discrete industrie 4.0 van Japan’s grootste ICT-bedrijf.

Geschiedenis

Fujitsu Glovia is met ruim 35 jaar ervaring in de discrete industrie uniek onder alle ERP-leveranciers. Oorspronkelijk werd onze oplossing ontworpen door Xerox voor het automatiseren van productiebedrijven. De Extended ERP-oplossing Glovia G2 is het enige pakket dat specifiek dóór fabrikanten vóór fabrikanten is ontwikkeld. Fujitsu Glovia is 100% dochteronderneming van Fujitsu Ltd. en profiteert nog steeds van het unieke inzicht dat dit bedrijf in de discrete productie heeft: meer dan 30 Fujitsu-fabrieken over de hele wereld draaien op Glovia G2. Met Glovia G2 beschikt Fujitsu Glovia over een toonaangevende oplossing voor de discrete industrie. Glovia's nieuwe generatie G2, gereleased begin 2010 – is met de nieuwe release 4.0 (Q1 20120) een solide basis voor de toekomst voor elke onderneming is de dscrete en automotive industrie. 

Product informatie

GLOVIA G2 3.1

Vragenlijst Versie 10: Gevalideerd

User experience

Fujitsu Glovia is een ERP-oplossing met een unieke User Experience, die de basis vormt voor een “Information driven” oplossing. De User Experience wordt gerealiseerd binnen een volledig door de gebruiker te configureren omgeving: zowel het centrale “User Portal” als ook de verschillende schermen kunnen volledig door de gebruiker geconfigureerd worden. 

Doelgroep

De oplossingen die Fujitsu Glovia aanbiedt zijn geschikt voor middelgrote bedrijven in de discrete industrie. Hier onderscheiden we o.a. de volgende doelmarkten: HighTech, Elektronica & Elektrotechniek, Automotive, Kapitaalgoederen (Machine- & Apparatenbouw), Toeleveranciers en Industriële Producten/Projecten. Door onze bewezen expertise in de discrete industrie zijn we in staat om goed passende standaardoplossingen te bieden met een relatief korte implementatietijd (zie implementatie filosofie). Verder zijn de systemen geschikt voor bedrijven met alle voorkomende productie-concepten (MTS, MOO, MTO, ATO, CTO, ETO) en projectbedrijven. Ook een mix van deze concepten kan Glovia G2 moeiteloos aan. Fujitsu Glovia ondersteunt producenten bij de invoering van Lean Manufacturing met Glovia G2 Lean functionaliteit zoals bijvoorbeeld Kanban, Seiban en Vendor Managed Inventory. Daarnaast biedt Glovia G2 meerdere werkwijzen aan, waardoor het systeem goed aansluit bij elke productieomgeving. Binnen een multi-site onderneming kunnen grote voordelen behaald worden door het stroomlijnen en de integratie van bedrijfsonderdelen. Onderlinge toeleveringen, multi-site planningen en de volledige fi-nanciële afhandeling kunnen automatisch worden uitgevoerd. 

 


Systeem focus:

Discrete en automotive industrie


Product screenshots

Contact

BIC 1, 5657 BX Eindhoven
00 31 40 265 53 55
www.glovia.eu
Ad-Jan van Rooij
avanrooij@glovia.com

Copyright IPL