Codeless

Codeless

Systeem: CodeX

Bedrijfs informatie

Codeless

Codeless – De beste software voor uw bedrijf en uw ambities. Punt.

 

Technologie. Het verbindt uw bedrijf met de wereld. En uw mensen met elkaar. Toch kunt u het soms ook uit het raam gooien. Omdat u, hoeveel u ook investeert, steeds weer aanloopt tegen de grenzen van uw systemen. Wat gisteren state of the art was, is morgen legacy. Wat doet u dan? Alles steeds maar weer weggooien en iets nieuws bouwen? Dat dachten wij dus niet…
 

De beste software voor bedrijven die nooit meer over software willen nadenken.

Codeless gelooft niet in legacy. Maar in software die zich aanpast aan uw ambities en nieuwe mogelijkheden.  Wilt u kunnen werken met robots, pakketten integreren of handmatige processen digitaliseren? Dan moet dat kunnen. Zonder risico’s of lastige overgangsperiode. Uw mensen moeten meteen met de nieuwe mogelijkheden aan de slag kunnen. Codeless zorgt daarvoor.

Het slimme is: eerst bouwen we uw huidige systeem precies na met de nieuwste software. Zodat alles werkt zoals u gewend bent en er geen kennis verloren gaat.

En daarna? Daarna is alles mogelijk. Welke veranderingen en innovaties de toekomst ook brengt, uw software is er klaar voor. Het pakket is net zo flexibel als uw onderneming en groeit mee met uw ambities. Zodat niets uw plannen nog in de weg staat.

Al 30 jaar helpen wij bedrijven met het realiseren van hun ambities.

Codeless – de bedenker van Slim Software Nabouwen – vernieuwt, bouwt en onderhoud software die altijd perfect aansluit op unieke bedrijfsprocessen. Daarmee helpen we bedrijven met het realiseren van hun ambities door het oplossen van complexe software uitdagingen, vaak veroorzaakt door een constant veranderend software landschap. Klanten van ons variëren van MKB+ tot beursgenoteerd en zijn veelal actief in de groothandel, transport, retail, facilitaire dienstverlening en maritieme sector.

Unieke werkwijze

Met een team van circa 105 gedreven IT-professionals en gespecialiseerde tooling staan wij vanuit vestigingen in Nederland (Dordrecht), Roemenië (Iasi) en de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) klaar om u te adviseren en ondersteunen bij software vraagstukken en uitdagingen. Onze werkwijze is uit de praktijk ontstaan, uniek en in vele projecten bewezen. 

Meer informatie over Codeless én onze werkwijze kunt u hier vinden:

ERP Software Vernieuwen met Slim Software Nabouwen | Codeless

Klantverhalen & klantcases van Codeless projecten | Codeless

Veelgestelde vragen over Slim Software Nabouwen en meer | Codeless

 

 

Product informatie

CodeX 22Q2

Vragenlijst Versie 2023: Gevalideerd

Het CodeX platform van Codeless is een volledig configureerbaar ERP software systeem, waardoor het uitermate geschikt is voor bedrijven met unieke bedrijfsprocessen waar standaard software niet toereikend voor is. Het ERP systeem is eenvoudig en snel in te richten, ongeacht welke toepassingen u nodig heeft voor uw organisatie, zoals WMS, TMS, CRM, Planning, Robotaansturing en vele anderen. Daarnaast is de applicatie te koppelen met 3rd party software. Denk hierbij bijvoorbeeld aan AFAS, Exact (Online), SAP, Navision of Twinfield.

Microsoft Technology Stack
Het CodeX platform maakt o.a. gebruik van de bewezen Microsoft Technology Stack en is daarnaast te koppelen met een verscheidenheid aan andere technologieën. De onderliggende architectuur is schaalbaar en daarmee voor iedere bedrijfsgrootte geschikt.

Technologie & bedrijfslogica gescheiden
CodeX bestaat uit twee verschillende lagen; een technologische laag en een modellaag.

In de technologische laag zit bijvoorbeeld de configureerbare UI, APIs, server, database en security. Ook het beheren van meerdere administraties, uitgebreid rechten beheer, geavanceerde achtergrondverwerkingen én volledige integratie met Office 365, MS Teams, MS Planner, DevExpress dashboards, Azure application insights en vele meer. Alle krachtige out-of-the-box features in deze laag zijn standaard beschikbaar in elke klant-specifieke ERP applicatie. 

In de modellaag zit de bedrijfslogica waarmee per bedrijf de ERP applicatie naar wens kan worden geconfigureerd. Daardoor kan de software eenvoudig aangepast worden aan de bestaande bedrijfsprocessen. Door gebruik te maken van een eigen ontwikkeld low-code systeem is Codeless in staat snel de modellaag te configureren. 

Altijd up-to-date

Uw ERP applicatie is toekomstbestendig doordat dat de technologische laag technisch altijd up-to-date blijft. Legacy software is daarmee verleden tijd. Daarnaast is de modellaag zeer flexibel en aanpasbaar zodat bij veranderende bedrijfsprocessen uw software weer snel passend kan worden gemaakt.

Implementatiemethode

Vaak ontstaan grote problemen bij softwarevernieuwing, omdat alles tegelijk vernieuwd: techniek, functionaliteiten én gebruiksinterface.

 Bij Codeless doen we het daarom anders. Ons startpunt is uw bedrijf en uw unieke manier van werken. Wij doen niet alles tegelijk, maar vernieuwen in vier slimme en duidelijk gedefinieerde stappen: Uitlijnen. Nabouwen. Optimaliseren. Innoveren. Dit noemen we Slim Software Nabouwen.

Elke stap zonder risico’s en binnen afgesproken tijd en budget. Bovendien hanteren we geen licence fee per medewerker, zodat u exact weet waar u aan toe bent. 

1. Uitlijnen

De eerste stap in een software nabouw project is een Proof of Value.  Gebruik makend van onder andere een objectieve meetmethode waarmee de omvang van functionaliteit kan worden vastgesteld krijgt u een inschatting van de investering voor het functioneel nabouwen van uw systeem. Een deel van uw systeem wordt nagebouwd en aan u getoond. Doordat we de omvang en het eindresultaat duidelijk inzichtelijk hebben, kan Codeless u het vernieuwingstraject voor een fixed price aanbieden. 

2. Nabouwen

2.1    Opnemen

Aan de hand van zelf ontwikkelde tooling (de recorder) verzamelen we automatisch de specificaties van het systeem. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om de grootte en complexiteit van uw huidige systeem in kaart te brengen. Zo doende zijn we in staat om de risico’s te verlagen en tegelijkertijd de snelheid van deze projecten te verhogen. 

2.2    Analyse

De ingevulde specificaties worden automatisch omgezet in werkende software en een actielijst van zaken die nog uitgezocht dienen te worden. Zo doende is iedereen uitgelijnd over de look and feel van de nieuwe applicatie en is er volledige controle over wat er nog gedaan dient te worden om te komen tot een volledige versie.

 2.3    Migratie

De recordings worden gebruikt om te valideren of de oude en de nieuwe applicatie functioneel hetzelfde zijn. Stelregel hierbij is dat bij als de input in beide systemen gelijk is, de output uit beide systemen ook gelijk dient te zijn. 

De opnames van het oude systeem zijn de deliverables van het project. Op deze manier is iedereen uitgelijnd over wat wordt verwacht in een release en hoe de functionaliteit moet worden gevalideerd. Het eindresultaat van deze fase is een kopie van het huidige systeem dat functioneel is nagebouwd, maar draait op de laatste technologie en een nieuwe database.

Verder heeft het dezelfde schermen als voorheen en gedraagt hetzelfde als de oorspronkelijke software. Een groot voordeel hiervan is dat gebruikers de kennis van het systeem behouden blijft en vaak geen training voor het personeel nodig is. 

2.4    Validatie

De laatste validatie voor het live gaan, is om voor een bepaalde periode beide systemen naast elkaar te laten draaien. Gezamenlijk testen we hiermee het systeem. Doordat de gebruikers al jaren met het systeem werken zullen zij eventuele verschillen snel zien. De verschillen die niet kunnen worden gezien kunnen eenvoudig worden achterhaald door beide databases te vergelijken. Nadat de laatste validatie heeft plaatsgevonden, kan er een willekeurige datum worden gekozen waarop men live wil gaan. Omdat alle data wordt overgezet hoeft u niet te wachten op het einde van een boekjaar om live te gaan.

2.5    Live gaan & support
In nauwe samenwerking met de klant wordt een go-live en implementatieplan opgesteld om ervoor te zorgen dat alle stappen in het go-live-proces op elkaar zijn afgestemd, b.v. go/no go-momenten, dataconversie, uitschakeling oud systeem, gefaseerde go-live scenario's, onsite support, escalatiepunten, contactgegevens en meer.

Na livegang begint een garantieperiode van 2 maanden, waarbij Codeless extra ondersteuning biedt. In deze periode worden eventuele bestaande problemen snel aangepakt en opgelost. Daarna vind de hand-over aan customer support van Codeless plaats en gaat het systeem in de reguliere ondersteuningsmodus zoals afgesproken in de SLA. Vanaf dat moment kunnen wijzigingen en innovaties in het vernieuwde systeem worden doorgevoerd.

3.     Optimaliseren 

Wanneer gebruikers de overgang naar het nieuwe systeem hebben gemaakt, kunnen we de huidige bedrijfsprocessen gaan verbeteren. Omdat slechts één element in de vergelijking verandert, namelijk het proces (niet technologie), hebben de gebruikers de neiging om zich sneller aan te passen aan de nieuwe situatie. Op dat moment zullen de gebruikers openstaan voor een nieuwe wijziging en u kunt de optimalisaties doorvoeren die u altijd al had willen hebben. 

4.      Innoveren 

Nu is het tijd om de volgende stap te zetten en strategische innovaties door te voeren. Technisch houdt niets u meer tegen om wijzigingen aan te brengen en de digitale interactie met uw klanten, leveranciers en medewerkers te vergroten. Creëer een voorsprong op uw concurrentie. Uw software is er klaar voor. Nu, morgen en over 30 jaar.


Systeem focus:

Het resultaat is software die altijd 100% past bij uw bedrijfsprocessen, ongeacht in welke branche u actief bent.


Product screenshots

Contact

Laan van Londen 100, 3317 DA, Dordrecht, Nederland
078 - 30 30 500
https://codeless.com
Mike Sier
msier@codeless.com

Copyright IPL