Xibis

Xibis

Systeem: Infor LN Xibis

Bedrijfs informatie

Xibis

Xibis realiseert meerwaarde met betrekking tot uw investering in Infor Baan IV, Baan V en Infor LN software

Al sinds 1989 richt Xibis zich op het optimaliseren, migreren en implementeren van software bij bedrijven in de industrie en handel. Altijd op basis van Infor Baan ERP producten: Baan IV,

Baan V en Infor LN. In de loop van de jaren is daar ook  ICT-beheer aan toegevoegd. Sinds 2011 is Xibis Infor partner voor Nederland voor de Infor LN software.

No-nonsense aanpak

De aanpak van Xibis kenmerkt zich als een no-nonsens aanpak. Deze Xibis-aanpak wordt gewaardeerd door de vele industriële bedrijven die Xibis als IT-partner hebben gekozen.

Bij Xibis werken professionals met veel ervaring en dieptekennis van Infor Baan IV, V en Infor LN. De pragmatisch ingestelde consultants richten zich, samen met de klant, op de te behalen doelen. Dus geen dikke rapporten. Xibis vertaalt complexe zaken naar voor de klant haalbare en eenvoudig te onderhouden “best practice” oplossingen. Deze eenvoudig te implementeren oplossingen worden door Xibis aanbevolen in plaats van theoretisch mooie, maar in de praktijk vaak moeilijk te realiseren oplossingen.

Sinds 2018 heeft Infor, leverancier van branchespecifieke cloudoplossingen, Xibis tot Gold Partner voor de Benelux benoemd. Xibis is hiermee de eerste Channel Partner in deze regio met deze status.

De thuismarkt van Xibis is de Benelux, waarin Xibis zowel voor grote als ook kleine ondernemingen werkt. Voor grote klanten wordt ook buiten de Benelux gewerkt.

Het is de visie van Xibis om altijd de beste kennis en ervaring op het gebied van Infor Baan producten te hebben in combinatie met het begrijpen van de diverse bedrijfsprocessen. Alleen op deze manier kan Xibis optimale en pragmatische oplossingen met grote toegevoegde waarde realiseren voor onze klanten. Het is de missie van Xibis om kosteneffectieve kwaliteitsdiensten te verlenen door een combinatie van bedrijfskennis en ICT, met als basis een ERP systeem.

Diensten Xibis

Xibis is specialist in de bedrijfssystemen van Infor Baan IV, Baan V en Infor LN en kantoor-automatisering. Binnen de scope van deze systemen levert Xibis alle typen diensten voor zowel grote, middelgrote als kleine bedrijven in de industrie en handel:

•             Projectmanagement

•             (Data)migratie

•             Optimalisatie

•             Implementatie

•             Add ons

•             Maatwerk

•             Opmaak, distributie en opslag van externe documenten

•             Business intelligence

•             Technisch beheer

•             Helpdesk (1 loket)

•             Kantoorautomatisering

De aanpak van Xibis hierbij is dat er steeds vanuit best practices gewerkt wordt. Zo maakt Xibis o.a. gebruik van een Golden Company aanpak. Dit is een door Xibis voor ingericht Infor LN bedrijf waarin de belangrijkste processen zijn gemodelleerd en zijn voorzien van een generieke werkinstructie. Door middel van deze Golden Company is Xibis in staat om uw processen snel en adequaat te vertalen naar een specifiek voor u ingericht Infor LN bedrijf. Hierdoor verloopt de verdere training van uw kerngebruikers en uw implementatie kwalitatief goed en kosteneffectief.

Product informatie

Infor LN Xibis 10.7

Vragenlijst Versie 2023: Gevalideerd

Xibis levert aanvullingen op Baan IV en Baan V en levert voor nieuwe klanten Infor LN. Zie aldaar voor meer informatie over dit ERP-systeem.

Xibis levert een tweetal Add-ons.

Plantool

Plannen in Baan IV is erg arbeidsintensief en levert weinig echt inzicht op. Toch is plannen een “must” om uw project en/of productie goed aan te sturen. Infor LN heeft dit voor een deel opgelost, maar ook daarin blijft plannen lastig.

Xibis heeft daarom een volledig met Baan IV en Infor LN geïntegreerde Plantool ontwikkeld waardoor echt plannen wel mogelijk wordt. De Plantool van Xibis is zeer intuïtief en eenvoudig van opzet waarmee de planner binnen 20 minuten kan werken en biedt o.a. de volgende mogelijkheden:

  • Plannen van alle capaciteitsbeslag van verschillende ordertypen in één overzicht
  • Plannen tegen eindige capaciteit
  • Eenvoudig simuleren met orders en beschikbare capaciteit
  • Collectief aanpassen / verschuiven van planningen, bijvoorbeeld per order, per compleet project, per afdeling, etc.
  • In één oogopslag totaal overzicht van bezetting van alle planeenheden en de bottlenecks
  • Aanpassen van hours-to-go en manbezetting

Tradecloud

Xibis verzorgt volledig de koppeling tussen uw ERP pakket Infor LN en uw supply chain platform Tradecloud. De koppeling die Xibis verzorgt bestaat uit de volgende functionele flows:

  • Inkooporders bekend maken in Tradecloud
  • Leverancier bevestiging vanuit Tradecloud verwerken
  • Bevestiging goederenontvangst doorgeven aan Tradecloud

Actiegerichte Informatie

Medewerkers worden overstroomd met mail, telefoontjes en een veelvoud aan data. Infor LN helpt gebruikers met actiegerichte schermen, 360 dashboards en workbenches om snel informatie te vinden en direct actie te kunnen ondernemen. Infor LN  biedt medewerkers ook optimale samenwerking met collega’s, business proces optimalisatie en samenhangende business informatie. Infor LN biedt een user experience die er prachtig uitziet, uitdaagt om mee te werken en gebruikers maximaal ondersteund om betere beslissingen te nemen.

Infor LN Suite

Infor LN Suite biedt functionaliteit welke medewerkers meer efficiënt laat werken. De Infor LN Suite bestaat uit:

Infor OS Technologie platform

Infor Operating Service (OS) biedt een technologie platform met rol gebaseerde startpagina’s, en levert eindgebruikers alles van processen en bijbehorende KPI’s tot alerts en workflow taken gebaseerd op de verantwoordelijkheden en prioriteiten van de  gebruikers. Infor OS biedt de volgende functionaliteit:

ION Connect – Integratie van applicaties op basis van gestandaardiseerde XML documenten.

Event Management – Het bewaking van afgesproken Service Level Agreements (SLA’s) en het genereren van waarschuwingen (alerts) voor gebruikers zodat zij direct proactief kunnen reageren.

Workflow – Het aanmaken, doorsturen en goedkeuren van data en documenten via workflow die meerdere afdelingen/medewerkers kunnen betreffen.

Infor Document Management – Het archiveren en beheren van alle documenten rondom processen en data (projecten, orders, artikelen, klanten, etc.).

Infor Coleman (A.I) en Infor IoT Data van sensors op machines en installaties kan worden ontvangen, opgeslagen en geanalyseerd met Infor IoT. Met Infor Coleman brengt Infor Kunstmatige Intelligentie binnen ERP omgevingen. Op basis van data analyse kan Coleman direct acties uitzetten. Een voorbeeld hiervan is het voorspellen het moment van het stilvallen van een productiemachine en het tijdig inplannen van het juiste onderhoud.

Infor Birst / LN Analytics – Een complete set met KPI’s, dashboards en rapporten welke de duidelijkheid biedt die nodig is om performance te meten en te bewaken, managementinformatie te verschaffen en onderbouwde besluitvorming te bevorderen.

Infor LN

Infor LN is een ERP oplossing met zeer brede en diepe standaard functionaliteit voor specifieke branches. Logistieke bedrijven met complexe bedrijfsprocessen en bedrijven die te maken hebben met multi-site komen automatische uit bij Infor LN. Bedrijven die kiezen voor Infor LN streven naar het verbeteren van de efficiency door het continue optimalisatie van de bedrijfsprocessen.  Infor LN voorziet in specifieke functionaliteit voor de diverse branches, waaronder:

•             Machine en Apparatenbouw

•             High-tech & Electronics

•             Automotive

•             Aerospace & Defense

•             Projecten / Service organisaties

Infor LN is een oplossing welke specifiek is afgestemd op de bedrijfsprocessen binnen uw branche. Flexibel en snel aan te passen op veranderingen in de markt en binnen uw organisatie. Infor LN ondersteunt de verschillende logistieke concepten perfect binnen haar oplossing, zoals Make to Stock, Make to Order, Assemble/Configure to Order en Engineer to Order. De kracht van Infor LN ligt in het feit dat het juist een hybride organisatie met meerdere logistieke concepten optimaal ondersteund wordt. Wijzigen van logistiek concept voor een bepaald product zijn eenvoudig door te voeren.


Systeem focus:

Breed inzetbaar.


Product screenshots

Contact

Sales
00 31 18 364 00 28
www.xibis.nl
Sijmon van den Berg
S.vandenBerg@xibis.nl

Copyright IPL