ECI Software Solutions

ECI Software Solutions

Systeem: Ridder iQ

Bedrijfs informatie

ECI Software Solutions

De maakindustrie bestaat uit een breed palet aan complexe bedrijfsprocessen. Het geordend aansturen en stroomlijnen van deze processen is lastig en tijdrovend. Automatisering van kritische processen binnen een maakbedrijf zorgt voor overzicht, een hogere efficiëntie, een hogere effectiviteit en kostenbesparing. Ridder Data Systems streeft ernaar deze kritische bedrijfsprocessen in de klantordergestuurde maakindustrie te automatiseren en te optimaliseren. Als ERP-marktleider in de klantordergestuurde maakindustrie, heeft Ridder Data Systems een ERP-oplossing kunnen ontwikkelen die naadloos aansluit op de bedrijfsprocessen van uw maakbedrijf.

Ontstaan vanuit de praktijk

Ridder Data Systems is ontstaan vanuit de best denkbare manier: de praktijk.  De basis voor het bedrijf werd al gelegd in 1953. In dat jaar startte de heer Frans Nugteren in Ridderkerk een bedrijf dat machines ontwikkelde voor de land- en tuinbouw. Vanwege de inpoldering van Flevoland besloot Nugteren in 1963 het bedrijf te verplaatsen naar Harderwijk. Eind jaren zeventig ontstond de behoefte aan een gedegen voor- en nacalculatie voor de complexe machines die Ridder ontwikkelde. Wat kost een machine? En wat heeft het achteraf daadwerkelijk gekost? Omdat hiervoor nog geen software op markt was, besloot Nugteren zelf een softwarepakket te ontwikkelen. Toen de Metaalunie en diverse collega-bedrijven interesse toonden, werd besloten dit softwarepakket te gaan afzetten in de markt. Een nieuw bedrijf was geboren: Ridder Data Systems. Sinds 1982 heeft Ridder Data Systems ongeveer duizend maakbedrijven mogen automatiseren.

Sinds 2019 is Ridder Data Systems onderdeel van ECI Software Solutions. ECI Software Solutions biedt al meer dan 30 jaar wereldwijd cloud-gebaseerde, branchespecifieke softwareoplossingen en – services voor onder meer kleine tot middelgrote bedrijven in de maakindustrie, bouw- en constructie en field service.

Markten

Als ERP-leverancier richt Ridder Data Systems zich op de klantordergestuurde maakindustrie. Daarbinnen is onze ERP-oplossing, Ridder iQ, gericht op de volgende branches:

Machinebouw

Projectmatig werkende bedrijven

Plaatwerk

Verspaning

Constructie

Service en onderhoud

De ERP-software van Ridder ondersteunt bedrijfsprocessen in de klantordergestuurde maakindustrie in de breedste zin van het woord. Zowel in de metaal-, hout-, kunststof-, elektro- als servicebranche heeft Ridder al vele klanten mogen automatiseren van 5 tot en met 350 FTE.

Waarom kiezen voor Ridder?

Ridder Data Systems ontwikkelt, levert en onderhoudt twee ERP-systemen: Ridder iQ en Ridder iQ Slim (t/m ca. 25 FTE). Door jarenlange ervaring, heeft Ridder ERP-software kunnen realiseren die naadloos aansluit op de praktijk. Ontwikkeling, innovatie en een blik op de toekomst staan bij Ridder hoog in het vaandel. Met een grote ontwikkelafdeling zijn wij in staat onze ERP-software continu te voorzien van de nieuwste functionaliteiten. Bij ontwikkeling daarvan worden altijd klanten betrokken, zodat nieuwe functionaliteiten altijd perfect aansluiten op de markt. Klanten hebben dus direct invloed op de ontwikkeling binnen Ridder Data Systems.

Meer dan software alleen

Wanneer u kiest voor Ridder, kiest u voor meer dan alleen onze ERP-software. Onze professionals, die bij elkaar tienduizenden uren implementatie-ervaring in uw branche hebben, acteren proactief en staan u vanaf het eerste contactmoment bij. Zij adviseren en ondersteunen u wanneer u daar behoefte aan heeft. Of u nou een nieuwe of bestaande klant bent, wij doen er alles aan om u te helpen het optimale uit onze software te halen en daarmee het optimale uit uw eigen processen.

Product informatie

Ridder iQ 1.8.185.6

Vragenlijst Versie 10: Gevalideerd

Ridder iQ bundelt de kennis en praktijkervaring die sinds 1982 is opgedaan en is gebouwd op de nieuwste softwaretechnieken als .NET, C# en Microsoft SQL. Het pakket is letterlijk ontstaan uit en gebouwd voor de praktijk, zowel uit eigen ervaring als door input van al onze klanten in de loop der jaren. Ridder iQ beschikt daarom altijd over de functionaliteit waar u behoefte aan heeft. Deze ERP-oplossing sluit dus naadloos aan op uw praktijk. Ridder iQ is de spil binnen elk maakbedrijf. Met deze oplossing worden alle kritische bedrijfsprocessen binnen uw maakbedrijf gestroomlijnd en verloopt de informatievoorziening efficiënter en effectiever.

In de basis al compleet

Ridder iQ bevat in de basis al enorm veel functionaliteiten. Zo beschikt het pakket onder meer over:

  Een zeer uitgebreide CRM-functionaliteit met een integratie naar Exchange en Outlook

  Een inkoop- en verkoopadministratie

  Voor- en nacalculatie

  Stuklijsten en calculatie

  Werkvoorbereiding

  Voorraadadministratie

  Urenadministratie

  Documentbeheer

  Dashboarding middels Qlik Sense

  Geïntegreerde rapportontwerper en een autorisatiesysteem

De juiste informatie, realtime, op de juiste plek

Ridder iQ schotelt u realtime informatie voor. Binnen het pakket is het mogelijk schermen zo in te richten, dat elke gebruiker de informatie kan zien die voor hem relevant is. Ridder iQ laat binnen deze schermen realtime informatie zien die belangrijk is voor de rol of functie van de gebruiker. Had er al een koopdeel binnen moeten zijn? Of dreigt een order onder de gewenste marge te komen? Ridder iQ laat het direct zien, waardoor zoeken naar informatie verleden tijd is.

Als een van de eerste ERP-leveranciers, heeft Ridder iQ de analysesoftware van Qlik Sense geheel geïntegreerd binnen de eigen software. Deze functionaliteit stelt u in staat behoefteanalyses en overzichten te genereren op elk gewenst gebied. Het maken van belangrijke beslissingen kan hierdoor gedaan worden op basis van realtime en betrouwbare informatie. Door deze complete basis, kan een zeer breed palet aan bedrijfsprocessen in de maakindustrie ondervangen worden in Ridder iQ.

Breid Ridder iQ uit naar eigen smaak

Waar Ridder iQ in de basis al erg compleet is, kan het pakket nog aangevuld worden met extra functionaliteiten. Met deze uitbreidingen kan het pakket nóg beter afgestemd worden op uw bedrijfsproces. De aanvullende modules van Ridder iQ ondersteunen u op het gebied van:

  Urenregistratie middels barcode

  Shopfloor Control

  CAD-/PDM/PLM-integraties

  CAM Integraties

  Productconfiguratie

  Productieplanning

  Projectmanagement

  Projectplanning

  Liquiditeitsprognoses

  Geautomatiseerde documentverwerking

  Locatiebeheer management

  Service en onderhoud

  Traceability

  Web services en SDK

  Integraties met financiële pakketten


Systeem focus:

Maakindustrie


Product screenshots

Contact

Sales
06-15208324

Rob Stoffelsen
rstoffelsen@ecisolutions.com

Copyright IPL