Quartess SCS

Quartess SCS

Systeem: Infor Visual

Bedrijfs informatie

Quartess SCS

Quartess is een Nederlandse IT onderneming, opgericht in 2001 met een duidelijke focus op de (MKB) maakindustrie. Wij helpen onze klanten beter te presteren met bewezen en erkende producten (ERP, EAM & BI) van top leveranciers.  De combinatie van onze kennis van uw branche en deze producten van bekende en internationale leveranciers,  maakt ons een waardevolle partner voor uw project.

Wij vertegenwoordigen Infor met Cloudsuite Industrial en Infor Visual, en Tableau.

Voor deze producten beschikken wij over gecertificeerde consultants die samen met u de voorliggende vraagstukken behandelen.

Onze slogan ‘Focus op diepgang’ illustreert in één zin wat u van ons kunt verwachten. De medewerkers van Quartess beschikken over diepgaande kennis en ruime ervaring als het gaat om de specifieke logistieke en financiële processen van ondernemingen in onze doelgroep. De software producten die wij voeren bieden brede èn diepgaande functionaliteit. Deze combinatie van kennis, ervaring en software product maakt Quartess tot een aantrekkelijke partner voor u!

Quartess’ ERP leverancier Infor is een wereldwijd opererend, groot en sterk groeiend software concern. Met een jaaromzet van circa 3 miljard US$ (FY 16) en wereldwijd meer dan 90.000 opdrachtgevers is Infor in vele sectoren marktleider. Ca 35% van de wereldwijd omzet wordt in ‘EMEA’ gerealiseerd.

Kenmerkend voor Infor is de focus op niches in diverse sectoren en daarop gerichte product ontwikkeling. Maakindustrie is een belangrijke sector, waarbij niches als machinebouw, aerospace & defense, metaal, automotive, hightech-electronics en kunststof worden bediend.

Product informatie

Infor Visual 9.0.0

Vragenlijst Versie 9: Gevalideerd
Vragenlijst Versie 10: Validatie gepland

Activiteiten gebaseerd

Vanaf de eerste versie van Visual™ is het doel geweest de maakindustrie een betere ondersteuning te bieden dan de van oudsher MRP-gebaseerde ERP-systemen dat deden. Dit vanuit de wetenschap dat MRP als besturingsconcept is ontwikkeld voor organisaties die een standaard product in zo groot mogelijke series op voorraad produceren en de klant vanuit die voorraad beleveren. Indien het Klant Order Ontkoppel Punt (deels) verder de organisatie in ligt bijvoorbeeld bij assemblage, productie of engineering, is MRP-gebaseerde materiaal- en capaciteitsplanning alleen niet toereikend. Dat is gebleken uit vele onafhankelijke onderzoeken. Visual™ is dan ook gebaseerd op een aanvullend principe: geen onafhankelijke materiaal- en capaciteitsplanning, maar één geïntegreerde activiteiten gestuurde planningsmethodiek.

Hierop is een Amerikaans patent verkregen in 1998. Visual™ is als ERP-systeem dus ontwikkeld vanuit de manufacturing invalshoek en niet vanuit bijvoorbeeld een financiële invalshoek.

Manufacturing volgens de verschillende logistieke typologieën, in de diverse branches is en blijft voor Infor en Quartess met Visual™ ook vandaag de focus. 

Succesvol produceren vergt flexibiliteit. Snel kunnen inspelen op veranderingen is wat u vandaag de dag een voorsprong geeft.  Visual maakt dat mogelijk: Een andere logistieke typologie voor een deel van het assortiment? U regelt het zo. Een extra site erbij? U kunt het zelf. Dat een deel van die productie elders plaatsvindt, is uiteraard geen probleem.

De activiteiten gestuurde basis van Visual™ is nog steeds een belangrijk uitgangsprincipe. Visual™ biedt daarmee de mogelijkheid een product of project te definiëren in samenhangende en afhankelijke activiteiten. Activiteiten die door de organisatie (of haar toeleveranciers) moeten worden gerealiseerd. De aansturing van deze activiteiten is cruciaal voor de prestatie van uw organisatie.

Easy Lean™: Aansturing dmv prioriteiten

Wie doet wat, wanneer, gebruikmakend van welke resources in de organisatie. De mate waarin deze vraag adequaat kan worden beantwoord, is bepalend voor uw resultaat. ERP kan meer zijn dan het systeem waarmee gegevens worden geadministreerd en formulieren worden afgedrukt voor onder andere verkoop, inkoop en financiën.

Indien u meer verwacht van uw ERP-systeem is Visual™ een uitstekende keus. Vanouds met de volledig geïntegreerde APS-module voor de planning van activiteiten. Dit is nog steeds een veel gebruikte besturingsmethode.

Een andere unieke en optionele mogelijkheid is Easy Lean™, waarbij de organisatie wordt aangestuurd op basis van dynamische prioriteiten (overeenkomstig het Simplified Drum Buffer Rope principe van Goldratt)  uitgedrukt in percentages (0-100%). Waar moet nu aan gewerkt worden gezien de afgesproken leverdatum met de opdrachtgever of de onderschrijding van een voorraadniveau? Welke artikelen moet worden ingekocht in volgorde van prioriteit? De prioriteiten zijn dynamisch omdat de tijd voortgaat en er aan orders gewerkt wordt, waardoor de prioriteiten wijzigen. Dat wordt simpel online en grafisch zichtbaar in deze variant van Visual™: Easy Lean™.

Het effect is niet alleen rust in de organisatie, maar ook (veel) kortere doorlooptijden, hogere leverbetrouwbaarheid en lagere voorraden. Met Visual Easy Lean™ scoort u op vele aspecten van Lean Manufacturing!


Systeem focus:

Maakindustrie.


Product screenshots

Contact

Sales
00 31 488 47 01 65
www.quartess.eu
Jan Muller
j.muller@quartess.eu

Copyright IPL