ERP Selectie

ERP Selectie


Een nieuw informatiesysteem selecteren en implementeren is een activiteit die een bedrijf normaal gesproken slechts eenmaal per 5 tot 10 jaar uitvoert.

De selectiefase is de belangrijkste fase in het traject van ICT vernieuwing. Hoewel de uitgaven relatief gering zijn worden belangrijke beslissingen gemaakt die later niet of lastig zijn te corrigeren. Vandaar dat het een goede investering is om extra tijd te besteden aan de selectie.

Omdat u als bedrijf zo weinig ervaring kunt opbouwen in dit traject is bijna onmogelijk om zelfstandig een goed onderbouwde keuze te maken. Vandaar dat veel bedrijven voor ondersteuning kiezen tijdens de selectiefase. Dit reduceert risico's en zorgt ervoor dat u geen tijd besteedt aan demonstraties van systemen die uw processen onvoldoende ondersteunen.

IPL is door de FME als DE partner voor selectie, implementatie en optimalisatie van ERP systemen geselecteerd. We doen dit op basis van onze jaarlijkse internationale, onafhankelijke pakketevaluaties die we sinds 2004 samen met het Fraunhofer-instituut IML in Dortmund uitvoeren. Focus ligt tijdens de selectie op het vastleggen van de eisen en wensen en het toetsen van de capaciteiten van de ERP software én de implementatiepartner.

Op deze site vind u meer informatie over ons ERP selectie tool, ons advieswerk en het marktrapport.