Macroscoop BV

Macroscoop BV

http://www.macroscoop.nl

ERP Systemen

 • Epicor ERP 10 10.1.500 (Gevalideerd)

Bedrijfsinformatie

Korte omschrijving

Macroscoop is de Epicor Partner in Europa op het gebied van manufacturing met 30 jaar ervaring. Epicor Software Corporation heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een mondiale speler en behoort inmiddels tot de grootste ERP leveranciers ter wereld. Epicor ERP-producten zijn specifiek ontwikkeld voor kleine, middelgrote en grotere internationaal opererende ondernemingen en is ontwikkeld op basis van Microsofttechnologieën.

Macroscoop is door Epicor in 2003, 2005, 2006 en 2008 onderscheiden als Partner of the Year in EMEA.
In 2011 heeft Epicor aan Macroscoop de 2011 Prime Award uitgereikt.

Een lange termijn relatie

Een ERP-systeem is een diepte-investering. Per slot van rekening is migratie naar een andere ERP-leverancier vanuit het oogpunt van continuïteit en kapitaalvernietiging onaantrekkelijk. Macroscoop streeft dan ook naar een lange termijn relatie met haar klanten. Wij werken met mensen die hun vak verstaan, uw business vanuit de praktijk kennen en die tevreden klanten boven alles stellen.

Macroscoop investeert in haar klanten. Zo is tijdens en na de implementatie van een nieuw ERP-systeem onze helpdesk beschikbaar voor eventuele vragen met betrekking tot hardware, systeemsoftware en de applicatiesoftware. De vragen worden geregistreerd, zodat we inzicht houden in het opleidingsniveau van uw medewerkers. Als blijkt dat door aanname van nieuw personeel of interne reorganisaties de benodigde kennis op bepaalde functies niet meer optimaal is, wordt dit tijdig gesignaleerd en organiseren we eventueel additionele opleidingsdagen.

Kortom, klantgericht denken, betrouwbaarheid en kwaliteit in alle aspecten van onze dienstverlening bepalen ons succes.

Produkt-informatie

Epicor ERP 10 10.1.500

Beschrijving

Epicor ERP is gebaseerd op de moderne technologie van Microsoft .NET 4.5 en is het eerste ERP-systeem dat 100% is ontwikkeld in een Service Oriented Architecture (SOA). Deze architectuur voorziet in de belangrijke behoefte van moderne bedrijven om zonder traditioneel maatwerk de software te kunnen aanpassen wanneer bedrijfsprocessen veranderen.

Epicor ERP is een volledig geïntegreerd informatiesysteem. Voor bijvoorbeeld de financiële administratie, het relatiebeheer (CRM), projectmanagement, datacollectie of tijdregistratie wordt géén gebruik gemaakt van koppelingen met producten van derden. Daardoor is alle gewenste (management) informatie vanaf elk punt waar u zich bevindt in de applicatie direct met een 360°-view beschikbaar en benaderbaar. Uiteraard is hiermee ook de ‘look & feel’ van alle functies consistent. Integratie brengt ook met zich mee dat back-up procedures en systeembeheer eenduidig zijn en dus niet voor meerdere applicaties apart dienen te worden uitgevoerd. De voordelen hiervan bij een calamiteit en bij het verwerken van updates en nieuwe releases zijn evident.

De implementatie van een ERP-systeem heeft van oudsher heel wat voeten in de aarde, om nog maar te zwijgen van het gebruik en het onderhoud; ERP van Epicor is anders. Wij streven ernaar om complexiteit zo veel mogelijk te elimineren en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die het gebruik ervan bevorderen, variërend van intuïtieve navigatie tot configureerbare dashboards. Op die manier stellen wij gebruikers in staat om hun eigen ERP-omgeving te creëren. Wij nemen functionaliteit op die het voor - met name onregelmatige - gebruikers makkelijker maakt om informatie real time te raadplegen. Dit komt de innovatie ten goede. Ter verbetering van de bruikbaarheid beschikken de ERP-oplossingen van Epicor over een ingebouwde Help-functie en trainingscursussen. Daarnaast is er compleet lesmateriaal over de software van Epicor voorhanden.

Epicor is beschikbaar via een Windows Client of via de (mobiele) webbrowser. Epicor ERP is volledig aangepast aan mobiel gebruik op een Apple of Android smartphone of tablet. Het motto is dan ook “U kunt werken waar u dat wilt, hoe u dat wilt en wanneer u dat wilt”.

Gebruikers hebben volledige toegang tot de gegevens uit Epicor ERP 10 in Outlook, Excel of Word, ongeacht het feit of de medewerkers online of offline werken. Met Epicor Information Worker kunnen bedrijfsgegevens vanuit populaire Microsoft Office applicaties worden bekeken, gewijzigd en bijgewerkt. Schakelen tussen Epicor en Office is niet meer nodig.

De technologie waarop Epicor ERP is gebaseerd, stelt gebruikers in staat om te communiceren met systemen van opdrachtgevers of toeleveranciers. Hierdoor wordt het eenvoudiger om informatie te verkrijgen en efficiënt te verwerken. Macroscoop is van mening dat op korte termijn veel opdrachtgevers binnen de supply chain zullen eisen dat informatie van hun leveranciers via ERP-systeem online beschikbaar komt. Epicor ERP 10 is daarop voorbereid: Epicor ERP beheert de supply chain.

Doelgroep

Epicor ERP is ontwikkeld ter ondersteuning van de diverse productieprocessen die voorkomen in discrete, make-to-order (MTO), engineer-to-order (ETO), configure-to-order (CTO), mixed-mode en make-to-stock omgevingen. Epicor ERP is niet alleen schaalbaar en modulair opgezet, maar beschikt ook over een groot aanbod van functionaliteit die snel kan worden geïmplementeerd en moeiteloos kan worden uitgebreid. Daardoor groeit de software mee met uw bedrijf, ongeacht de omvang en de complexiteit van uw toeleveringsketen.

Macroscoop klanten zijn onder andere werkzaam in de volgende branches:

 • Automotive
 • Luchtvaartindustrie en Defensieindustrie
 • Elektronica
 • Medische apparatuur en Supplies
 • Metaalbewerking en metaalproducten
 • Industriële machine- en apparatenbouw
 • Rubber- en kunststofverwerking
 • Gereedschapmakerij
 • Oppervlaktebehandeling
 • Meubelindustrie
 • Distributie en groothandel
 • NGO's

Bijzonderheden

De Epicor ERP user interface is standaard zowel beschikbaar als lokale client en als webclient via de reguliere (mobiele) browsers zoals Internet Explorer, Chrome, Firefox en Safari. Epicor ERP is volledig klaar voor mobiel gebruik en maakt het eigenlijk niet uit welk device gebruikt wordt voor het dagelijks gebruik.

Nieuws

Vestigingsplaatsen en contactpersonen

Macroscoop BV

Gildeweg 11a

2632 BD Nootdorp

www.macroscoop.nl

Managing Director Gard Overdevest

Managing Director

sales@macroscoop.nl

Telefoon: 015-3104100

Fax: 015-3104199