CTAC

CTAC

http://www.ctac.nl

ERP Systemen

 • Microsoft Dynamics NAV cTrade 2017 (Gevalideerd)
 • SAP S/4HANA Fit4Manufacturing ECC6.0EHP8 (Gevalideerd)

Bedrijfsinformatie

Korte omschrijving

CTAC Supply Chain is onderdeel van het beursgenoteerde Ctac N.V. en richt haar bedrijfsactiviteiten op de verkoop, implementatie en ondersteuning van SAP software gerelateerde oplossingen voor de middenmarkt (MKB).

Als leverancier van SAP software onderhoud mYuice B.V. een intensieve relatie met SAP Nederland. Deze samenwerking heeft geleid tot de toewijzing door SAP Nederland B.V. als de erkende implementatiepartner voor een aantal specifieke segmenten in het midden- en kleinbedrijf.

De oplossingen zoals die door CTAC Supply Chain aangeboden worden, vindt u derhalve terug in de volgende segmenten:

 • Handelsbedrijven
 • Klant order gestuurde productiebedrijven in de Metaal-, High-Tec- en Machinebouwsector
 • Projectorganisaties
 • Horeca exploitatie
 • Voedingsmiddelen industrie
 • Service en Verhuur

Ten aanzien van de benadering van de markt hanteert CTAC Supply Chain een specifiek op het MKB afgestemd one-stop-shop concept. Een concept waarbij u als klant de mogelijkheid heeft om alle bij een automatiseringsproject betrokken aspecten onder te brengen bij één organisatie. U kunt hierbij denken aan:

 • De levering van SAP Business All-in-One en SAP Business One software;
 • De implementatie van SAP Business All-in-One en SAP Business One;
 • Advies, begeleiding en invoering van de benodigde hardware;
 • Het beheer van uw SAP omgeving: van remote ondersteuning t/m hosting;
 • De dagelijkse ondersteuning via onze eigen helpdesk te ’s-Hertogenbosch.

Uw implementatie is ook onze zorg!

De implementatie van een nieuw ERP systeem is en blijft mensenwerk. Derhalve is het voor u een prettige gedachte dat CTAC Supply Chain beschikt over pragmatische consultants. Consultants die bewust gekozen hebben voor de middenmarkt en daarnaast over meerdere jaren ervaring beschikken als het gaat om de implementatie van SAP software bij bedrijven in de middenmarkt. Onze consultants in combinatie met onze specifieke implementatieaanpak leidt er toe dat projecten snel en efficiënt uitgevoerd worden.

Het voordeel van deze aanpak is helder: een vlotte invoering van een nieuw automatiseringssysteem met als direct gevolg een snelle en directe return on investment voor uw organisatie.

Om dit voor u te bereiken is CTAC Supply Chain meer dan bereid om eventuele risico’s op projecten samen met u te delen, zodat we inderdaad garant staan voor een succesvolle implementatie en voor u de nodige zorgen uit handen kunnen nemen.
 

Produkt-informatie

SAP S/4HANA Fit4Manufacturing ECC6.0EHP8

Beschrijving

SAP heeft, speciaal voor de middenmarkt, zogenaamde branche-oplossingen geïntroduceerd. De basis is het product SAP, dat is gepreconfigureerd tot een kant en klare template, afgestemd op specifieke branche-eisen. Deze oplossing bouwt voort op SAP Best Practices - voorgeprogrammeerde basisblokken - die al zo'n 60 à 70% van de benodigde functionaliteit dekken. Brancheoplossingen zijn nog verder geverticaliseerd en halen, in combinatie met Best Practices, een functionaliteitdekking van 80 à 90%. SAP Business All-in-One is de nieuwe verzamelnaam voor alle brancheoplossingen van SAP. Er zijn er momenteel meer dan 20 in ontwikkeling, voor sectoren als industrie, farmacie, olie en gas, detailhandel, dienstverlening, enzovoort. Doordat ze worden geleverd als prepackaged pakketten, is een uitgebreide scope bepaling en test fase niet meer nodig. Alle energie kan worden gestoken in een effectieve introductie binnen de organisatie en het opleiden van de gebruikers. Dat scheelt veel tijd en kosten.

All-in-One is op uw groei gemaakt. Vanuit een branche-oplossing is elke gewenste functionaliteit in SAP bereikbaar. De modulaire opzet stelt organisaties bovendien in staat om op gefaseerde en beheersbare wijze te groeien naar een geïntegreerde informatievoorziening.

In het kort: SAP Business All-in-One biedt alle voordelen van SAP, gecombineerd met een snelle implementatie, lagere kosten en een branchespecifieke functionaliteit. Gecombineerd met de branche-expertise van mYuice vormt de branche-oplossing een compleet antwoord op de veranderende vraag vanuit het MKB segment.

Discrete industrie
 

Een industrie met diverse eisen. Een aparte branche in het MKB is de Discrete Industrie. Tot de Discrete Industrie behoren traditionele machine- en installatiebouwbedrijven, maar ook leveranciers van componenten. Een zeer gevarieerde groep van bedrijven, allemaal met hun eigen wensen ten aanzien van een (SAP) ERP systeem. Een bedrijf dat zeer gespecialiseerde machines levert en installeert bij klanten stelt uiteraard andere eisen aan een systeem dan een leverancier van componenten voor de machinebouw. Een aantal typische scenario's die voorkomen in de Discrete Industrie;

Algemene machinebouw (Make-to-stock en/of Assemble-to-order)

Het betreft hier kleine tot middelgrote ondernemingen in de algemene machinebouw, die zich bezighouden met de productie van standaard producten of producten volgens de specificaties van klanten, in massaproductie of in beperkte reeksen.

Speciale machinebouw en systeemtechniek (Engineer-to-order)

Het technisch ontwerp is in deze bedrijven erg belangrijk. Het uitvoeren van de opdracht neemt meestal enkele maanden in beslag en de productstructuren veranderen tijdens het productieproces. De planning en de controle worden uitgevoerd met behulp van projectmanagement. De installatie gebeurt ter plaatse, waarbij service aan de klant voorop staat.

Onderdelen voor de machinebouw (Make-to-stock)

Hier gaat het om (kleinschalige) fabrikanten van onderdelen, zoals draaionderdelen, behuizingen etc. Dergelijke producten worden meestal vanuit een magazijn aangevoerd of zijn geproduceerd volgens de specificaties van de klant.

Elektrische Machines (Configure-to-order)

Het betreft hier (kleinschalige) producenten van elektrische machines en apparaten, zoals meetinstrumenten en kantoormachines. Ieder afzonderlijk apparaat wordt beheerd met serienummering. Vaak wordt een order variabel samengesteld uit een aantal standaard componenten volgens de specifieke eisen van de klant (configureerbare producten).
SAP Business All-in-One ProYuice
Om aan de specifieke eisen van de discrete industrie te voldoen, heeft mYuice de brancheoplossing SAP Business All-in-One ProYuice ontwikkeld. De template is geschikt om de verschillende processen in deze industrie te ondersteunen; van de traditionele machine- en installatie- bouw tot de leverancier van componenten. SAP Business All-in-One ProYuice levert een uitstekende basis voor een integratie van alle processen binnen het bedrijf. De bedrijfsprocessen binnen het bedrijf zijn volledig aan elkaar gekoppeld en geïntegreerd. Hiermee hebben de gebruikers van het systeem onmiddellijk toegang tot essentiële informatie over de bedrijfsvoering - van de status van een inkooporder, over voorraadstanden, logistiek tot de financiële verwerking in het systeem. Binnen deze template voor de Discrete Industrie is ruimte voor de verschillende scenario's die voorkomen in deze branche.
 

Nieuws